Tasmanie
Door: Cor Meijer
Blijf op de hoogte en volg Cor
24 November 2004 | Australië, Sydney
Heb er gelijk maar even gebruik van gemaakt, er staan dus weer nieuwe foto's :-)
Allemaal bedankt voor de leuke reacties, erg leuk om steeds wat te horen van iedereen.
Anne inderdaad gaat het geld veel harder dan verwacht en die creditcard..... heel makkelijk, te makkelijk.
Wordt gewoon werken over een paar weken !!
24-11
Met virgenblue gevlogen naar Tasmanie. Vervolgens met de taxi naar het hostel (Pickled Frog) laten brengen in Hobart.
25-11
Vandaag staat er een wandel tour door Hobart op het programma. Prachtige route door de stad en natuurlijk Abel Tasman gezien, de ontdekker van Tasmanie. Dit monument is er in 1998 door Beatrix neergezet.
's Avonds naar de pizzahut geweest, hier kan je onbeperkt pizza, salades en toetjes eten voor nog geen 11 dollar (6,60 euro).
26-11
Vandaag worden we opgehaald door Jaap Overeem, we gaan met hem mee varen en vissen. We hebben voornamelijk flatheads gevangen die we vervolgens heerlijk hebben opgegeten. Maar ook een octopus en nog een andere vis waar ik de naam elke keer van vergeet. Met een klein bootje naar de kust gevaren en heerlijk over het strand gelopen. Hier vonden we ook mosselen die we nog nooit gegeten hadden, dus maar mee genomen en aan boord even gekookt en smullen maar..... nouja zo super lekker zijn ze niet, maar zeker niet vies.
27-11
Vandaan vroeg op om naar de Hobart markt te gaan. Dit is een markt waar vooral veel handgemaakte spullen worden verkocht, maar ook eten, kleren en een heleboel andere dingen.
's Middags werden we opgehaald door Loessie die ons mee nam naar de Mc Wellington mountain. Ook wist ze ons een heleboel over het eiland te vertellen dus weer mooie ideeen opgedaan.
28-11
Vandaag is het zondag. Ik ga samen met Sanne en Koen (2 andere backpackers) een auto huren. Je moet hier 21 jaar zijn om een auto te huren en als je onder de 25 jaar bent krijg je een flinke toeslag op de huur kosten. Maar uiteindelijk voor 40 dollar per dag een auto gehuurd.
We zijn hiermee naar het vakantiehuisje van Jack gereden. Hier mochten we verblijven, super !!! Dit vakantie huisje ligt zuidelijker dan Hobart en de plaats heet Garden Island dit is vlakbij Verona Sands.
Eerst boodschappen gedaan, de supermarkt was nog 20 minuten rijden.
's Avonds heerlijk het houtvuur aangestoken en een lekker wijntje gedronken en een potje kaarten gespeeld.
29-11
Hastings Caves & Thermal Springs stond vandaag op het programma, ongeveer 1 1/2 rijden. Als eerste hebben we de tour door de hastings caves gedaan (grotten). Dit was een prachtige route en de temperatuur beneden was 9 graden (Nederlands temperatuur). Zonder wind dus liepen nog gewoon in een korte broek :-)
Na deze tour de thermal springs bezocht. Dit zijn warmtebronnen die omhoog komen. In deze springs konden we zwemmen. Het water was ongeveer 30 graden, heerlijk.....
Ook de wandelroute door de springs gelopen en vervolgens weer terug.
30-11
Een bezoek aan Bruny Eiland. Als eerste moesten we (ook de auto) met de veerpond over. Dit duurde ongeveer 20 minuten.
Daarna zijn we naar de neck gereden van de Bruny Eiland. Paar mooie foto's gemaakt (binnenkort te zien op de website). Daarna naar Adventure bay gereden. Hier hebben we een wandelroute van bijna 3 uur gelopen door een droog regenwoud. Flink zweten wanneer we weer een paar honderd meter moesten klimmen en stukken vlak langs de afgronden, hier konden we mooie foto's maken :-)
Na deze wandelroute gelopen te hebben zijn we naar een vochtig/tropische regenwoud gegaan. Heel anders en ontzettend groen, beekjes die stromen en prachtige bomen en planten. Mijn nieuwe witte schoenen waren zwart toen we hier uit kwamen.
Na deze wandeltocht naar een restaurant gegaan waar we heerlijk hebben gegeten. Toen naar de ferry terug want de laatste vertrekt bijna (7pm).
1-12
Cadbury chocolate fabriek gaan we vandaag bezoeken. Een rondleiding door de fabriek en het belangrijkste natuurlijk, heeel veeel chocolade geproeft, mhhhh....
Ook nog even wat chocolade gekocht voor mijn ouders en voor Jack omdat we verblijven in het vakantiehuisje.
's Middags ben ik mijn ouders gaan opzoeken. Erg gezellig om ze weer te zien. Natuurlijk blijven eten en nog een borrel gedronken.
2-12
Donderdag zou onze rustdag worden. Want sinds we de auto hebben gehuurd hebben we elke dag nog uitstapjes gedaan. Eerst dan ook lekker uitgeslapen. Om 11:30 uur stonden mijn ouders voor de deur. Even op de koffie voordat ze naar Kees gingen iets verder op. 's Middags heerlijk begonnen aan een potje monopoly maar aan het einde van de middag kwamen Kees, Gretha en mijn ouders aanlopen. Erg leuk om Kees en Gretha weer te zien. Dat werd gezellig een biertje drinken en daarna gingen Koen en ik vissen met een roeibootje en draadje met lood en een haakje. Heel eenvoudig, maar enkele flatheads gevangen en zelfs een reuze flathead van 800 gram. Even fillen en de flatheads konden direct gebakken worden.
3-12
Vrijdag morgen vroeg ons bed uit om naar Port Arthur te gaan. Het is ongeveer 2,5 uur rijden en wilde een hoop zien. De entree van Port Arthur was duur, maar zijn naar binnen gegaan. Eerst een cruisetocht waar het een en ander werd verteld over de history. Daarna hadden we een walkingtour door Port Arthur, deze vrouw kon op een hele leuke manier vertellen en dit was dan ook zeer interessant om te weten.
Na ons bezoek aan Port Arthur zijn we langs de Blowhole gereden (Zie foto).
4-12
Vandaag met een heleboel vrienden en familie gaan varen op de boot van Jaap. Heerlijk weer aan het vissen geweest. Lekkere hamburgers en worstjes van de BBQ. Echt weer genieten zo dagje op het water. 's Avonds met Kees mee om de netten binnen te halen. Super grote zalmen zaten daarin, staan ook op de foto :-).
5-12
Vandaag de auto weer inleveren in Hobart en vervolgens met mijn ouders mee naar Bakers Beach. Een prachtige rit van ongeveer 3 uur. Nog in een natuurpark gereden waar we walibies, kangeroos en wombats zagen. Vervolgens in de middel of niks een prachtig huis aan de creek. Hier was het ook weer erg gezellig, lekker eten, biertje, poolen, pinball, van alles.
6-12
Sanne en Koen afgezet in Launceston en vervolgens langs de oostkust terug gereden naar Blackmans Bay. Prachtig standjes en natuurgebieden onderweg gezien.
7-12
Heerlijk gewinkeld in Hobart met mijn ouders. 's Avonds bij Roos en John gegeten.
8-12
Met mijn vader naar Garden Island gereden. We gaan samen vissen in een bootje. Helaas niks gevangen, ja dat komt ook weleens voor. Daarna zijn we samen met Kees op zijn grotere boot het water opgegaan. En..... een heleboel dolfijnen. Super gaaf !!!
Die moesten natuurlijk even op de foto, daarna zelf nog even gevaren met de speedboot.
Na het eten heb ik een ritje op de motor gemaakt. Ik zat bij John achterop. Ontzettend gaaf, had nog nooit eerder op een motor gereden. Wat een power... en hard !!
24 November 2004 - 15:20
Exboss:
hoe zit het nu eigenlijk met de vr......
je schrijft allemaal van de lieve verhaaltjes.
en ben je al dr..... geweest. -
25 November 2004 - 02:06
Wytze En Tineke:
Hi Cor,
Leuke foto's en goed te horen dat je safe and sound in Tassie zit. -
25 November 2004 - 10:40
Maaike & Merijn:
Hee Cor,
Vermaak je je een beetje in Tasmanie? Wij zijn net aangekomen op ons werkhostel na een lange reis van een uur of 7. En dan te bedenken dat Nacoorta dicht bij Melboune ligt! We spreken je snel weer!
Maaike en Merijn -
25 November 2004 - 18:40
Hey Cor
leuk dat je in Tasmanie zit.. heb je t nog naar je zin? Ga je ook nog naar familie? Hier is alles ok hoor... wel ontzettend koud.. heb vanmorgen voor het eerst in me leven moeten krabben :) naja heb je dat ook maar weer gehad he.. en het was ontzettend mistig dus je raad te al veel ongelukken zijn er gebeurd.. en behoorlijk druk op mijn afdeling in het ziekenhuis!
Nou cor we horen weer van je en leuke foto's heb je!
Nou doei doei evelien -
25 November 2004 - 18:45
Niske:
hoi Cor, leuk dat rondreizen?? Zie je je moeder binnenkort nog? Ze zal onwijs veel heimwee hebben en ze vindt het vast een prettig idee dat ze een beetje "in de buurt"zit! Verveel je je nog niet zo maar een beetje te flierefluiten en van het mooie weer en land te genieten?? Zeg enjoy en veel plezier! groetjes Niske -
26 November 2004 - 21:58
Regina:
Ha Cor, wat leuk om je zo te volgen op je reis. Geniet er maar lekker van. Bloijf berichtjes en foto's sturen dan kunnen we een beetje meegenieten. -
27 November 2004 - 15:57
Evelien:
Hele leuke foto's vooral om dat vissen te zien! Ik weet nog dat ik t toen zelfs leuk vond in Tasmanie! Nou geniet ervan!
Groetjes -
28 November 2004 - 16:24
Therese:
Kijk, aan zo'n berichtje met foto's hebben we iets. Maar je hebt het steeds over we, en wie zijn we, want je omarmd steeds een ander, heb je geen details voor ons???
Geniet !!
Groetjes -
28 November 2004 - 19:18
Hoi Cor:
Zo wat valt er in Australiëveel te zien, heel mooi allemaal. We genieten zo met je mee, wat we zeer waarderen.
voor de rest nog heel veel plezier,
groeten Roelof en Joke -
29 November 2004 - 16:41
Erik L:
Heeeej Corretje,
Wat zijn dat allemaal voor zwoel lonkende deernes waar je mee op de foto staat?
Volgens mij vermaak je je wel! :)
Erik.
P.S. ik zal morgenavond Maarten even inmaken met squash voor je :) -
30 November 2004 - 07:51
John En Roosj:
that fish is a gurnet Cockatoo, Kangaroo, Kookaburra. Any more, just ask. -
30 November 2004 - 09:15
Angela:
Hoi Cor,
Leuk om je verhalen te lezen. En zo te zien op de foto's vermaak jij je wel.
Maar wat een mooi land is Australië. Hoop gauw wat weer van je te horen.
Angela -
30 November 2004 - 21:44
Anne:
geweldige fotoos! goed dat je t zo naar je zin hebt!! raak je al door je geld heen? enjoy and take care!
x -
01 December 2004 - 10:46
Roely:
Wat een prachtige foto's Cor. Je doet wel onwijs veel en leuke dingen.En gezellig dus!!!
Tineke en Wytze de groetjes hier uit een koud landje.
Roely -
01 December 2004 - 19:05
Hoi Cor:
Gezellig om het weer allemaal te lezen en te zien. Hier is het bijna sinterklaas en de daarbij horende drukte. En dan op naar kerst. Lijkt me wel bijzonder voor je straks om kerst in de warmte te vieren. Zit je nu nog bij familie of zijn het allemaal collega's backpackers? En dan op zoek naar een baan lijkt me ook wel weer eens goed voor je. Je leert het anders af. groetjes van ons: Willem en Jannie -
02 December 2004 - 19:25
Regina:
Ha die Cor, fijn dat het zo leuk is allemaal. Geniet er maar van, voor je het weet is het voorbij. Hou je taai! -
02 December 2004 - 19:31
Sietze En Grietha:
Cor, wat zijn we jaloers. Prachtige reis maak je. Leuk om steeds wat te lezen. Doe Jack de groeten, hij lijkt sprekend op zijn vader. Groet, S en G -
03 December 2004 - 14:56
Lisette En Eric:
hai cor,
zo te lezen geniet je erg veel van je reis en houd dat maar zo. want hier is het maar koudt en zo te zien daar niet.
maar ga dus maar zo lekker door en lees snel weer wat van je.
groetjes eric en lisette. -
03 December 2004 - 14:57
Michelle:
Hey Cor wat cool dat je een soort dagboek op een site bijhoudt, leuk om te lezen. Wat een hoop leuke en mooie foto's heb je gemaakt zeg! Cor nog heel veel plezier en geniet volop!! Wel je site blijven bijhouden he, is leuk voor iedereen in Holland :) Doei doei liefs Michelle -
05 December 2004 - 17:48
Chris & Judith:
Hey Cor,
Leuke foto's! Je geniet lekker zien we. Hier gaat alles ook prima.
Veel plezier!
Liefs van ons. -
06 December 2004 - 16:56
Evelien:
Leuke foto's Cor, vooral Porth artur was zo leuk om heen te gaan, prijs was zeker wel de moeite waard!
Gr evelien -
07 December 2004 - 02:22
Sanne:
Hey Cor !! Ik ben een rood hemdje kwijt Zou jij in The Shed willen kijken of 'ie daar nog ergens ligt? (Kamer, onder't bed, wasmachine) En denk je aan onze oplaadbare batterijen.. -
07 December 2004 - 02:26
Sanne&Koen:
Hey Cor!! Mis je ons al? We vonden het gezellig met je, zijn benieuwd wat je verder gaat doen !! Groetjes en'n kus -
07 December 2004 - 19:28
Hoi Cor:
We zitten op mijn verjaardag jouw site te lezen. Hartelijke groetjes van ons allemaal.
Willem en Jannie -
08 December 2004 - 14:48
Fekke:
Hey die Cor.
klasse jongen, jij laat ons tenminste eens wat foto's zien, die pa en ma van je zijn erg skraal met hun plaatjes! Kun jij ze niet wat opporren? veel plezier en groeten -
09 December 2004 - 14:28
Ankie Van Duppen:
Hee Cor,
Cool die site van jou... vele leuke, mooie foto's. Zo te zien heb je het wel naar je zin daar. Dat doe je goed. En wij maar werken! Ik krijg er ook vakantiekriebels van. geniet ervan en take care...
groetjes, Ankie van Duppen -
09 December 2004 - 20:01
Jean-Paul, Natasja, Lisa:
He Cor!
Je vermaakt je wel he? Zo te zien aan je verhalen en foto's! Wees maar blij dat je daar bent want hier is het echt koud! Nog veel plezier en we volgen je verhalen.
Heel veel liefs,
van ons -