Richting Adelaide

Door: Cor Meijer

Blijf op de hoogte en volg Cor

08 Januari 2005 | Australië, Sydney

03-01
Vanmorgen vroeg heerlijk nog een pannekoek ontbijt gehad. Ja die werden elke morgen voor ons gebakken. Dit kan alleen tussen 7-9am dus je kan je voorstellen dat ik vele dagen er niet bij was met al het uitgaan. Maar goed, we gaan beginnen aan onze trip via de Great Ocean Road en the Grampians naar Adelaide. Met z\'n vieren vertrokken uit Melbourne met de auto. Sandra, Marjan, Stein en ik. Eerst in Geelong een stop gemaakt om een tentje te kopen. Ja we gaan kamperen in NP (National Parks), over het algemeen zijn deze gratis en hebben alleen een toilet. \'s Middags heerlijk op Bells Beach een picknick gehouden.
De eerste nacht hebben we in Otway National Park geslapen, een mooie plek in het natuurpark aan het strand !!
\'s Avonds begon het helaas te regenen en de tent van de meiden was niet waterdicht, dus met z\'n drieen in de tent en ééntje in de auto.

04-01
Zo na een nacht met veel regen en onweer, vanmorgen gelukkig weer droog. In de vroegte ben ik heerlijk het strand opgegaan en een wandelingetje gemaakt. Na het ontbijt zijn we verder gereden over de Great Ocean Road. De 12 Apostels, Loch Ard George, The Arch waren de volgende stops. Dit had ik natuurlijk al gezien, maar het blijft indrukwekkend om te zien. Vandaag doorgereden tot Warrnambool, het einde van de Great Ocean Road. Omdat alle campings vol zaten, hebben we maar in een Hostel geslapen.

05-01
Na een heerlijk lange nacht in het Hostel, gaan we eerst dieren spotten in Tower Hill, een natuurreservaat in een oude vulkanische krater. Vervolgens doorgereden naar the Grampians, waar we de komende 2 dagen zullen verblijven om mooie wandelingen te maken. Allereerst een paar mooie uitzichten bekeken en toen onze tenten opgezet. Na het avond eten een heerlijk kampvuur gemaakt, waar we dan ook van hebben genoten, want de nachten in the Grampians waren behoorlijk fris.

06-01
Vandaag vroeg uit de veren omdat er een lange wandeling door the Grampians op het programma staat. Eerst naar Halls Gap terug gereden om fruit, lunch en water in te slaan. Daarna vanuit Halls Gap naar de Balconie gelopen en van de Balconie via een andere route terug naar Halls Gap. Dit is een route van bijna 10 kilometer. Prachtige route door berg en met super mooie uitzichten, gewoon genieten de hele dag.
\'s Avonds een BBQ gehouden op ons eigen gestookt vuurtje. Eerst natuurlijk hout zoeken hoort hier ook bij :-)

07-01
Ons laatste nachtje voorlopig in de tent. We hebben vanmorgen nog een wandeling gemaakt door de McKenzie Falls, prachtige watervallen. Na deze wandeling zijn we aan de lange rit naar Adelaide begonnen. Tijdens het rijden veranderd het landschap veel, van bergachtig gebied naar vlak droog landschap. Rond de klok van 6pm zijn we geariveerd in Adelaide. Hier een hostel opgezocht waar we konden verblijven.

08-01
Vanmorgen heerlijk hard gelopen in de parken van Adelaide. Lekker sportief de dag weer begonnen. Daarna naar de TCP gelopen om mijn post op te halen. Gaaf, heb 4 kaartjes !!!
Vervolgens op de markt allemaal vers fruit gehaald en greekse yoghurt voor een heerlijk salade. Daarna zijn we naar de bibliotheek gegaan om gratis te internetten. Even iedereen weer een mailtje sturen en de website bijwerken.
Het plan was om in het hostel lekker een biertje en wijntje te drinken, maar goed de bar sloot al om 10pm. Weer dus vroeg naar bed.

09-01 (32 graden)
Vanmorgen verhuisd naar een ander hostel. Namelijk een goedkopere en eentje waar de bar niet om 10pm dicht gaat :-).
Met deze heerlijke temperaturen, zijn we dan ook naar het strand gegaan. Het strand van Glenelg als ik het goed heb. Heel veel winkeltjes en vanalles te doen op het strand, super gezellig. Omdat we een baantje in het hostel hebben, moesten we om 7pm terug zijn. We moeten namelijk elke avond appeltaart bakken voor de andere backpackers. Dit is super gaaf, je gooit de bevroren appeltaart in oven, komt driekwartier later terug, maakt wat slagroom en snijd de appeltaart. Dan nog even uitdelen en klaar weer een gratis overnachting :-)

• 08 Januari 2005 - 09:06

Tineke:

lieve cor
    dat klinkt weer goed,had zo mee gewild.
    heb je nog veel dieren kunnen spotten.
    ik denk dat papa graag mee was geweest op de route door de balconie.
    Zijn jullie op het zelfde punt geweest?
    ben benieuwd naar je foto\'s.
    En nu op weg naar...
    We horen weer van je\'.
    Je mail ontvangen kijken het na,hebben nog geen bericht gehad.
    Hier gaat alles goed,kan me niet voorstellen dat we en maand geleden nog in aussie zaten,gaat gewoon weer door.
    dikke knffl en kus

• 09 Januari 2005 - 20:36

Ramona:

he lieve cor als eerste nog de beste wensen ik hoop dat je een fijne jaar wisseling gehad heb.
    wij wel en jou kennende jij ook wel.
    hoe is het verder met je?
    hier gaat alles zijn gangetje. ik had je nog een kaartje gestuurd voor de kerst maar ik wist eigenlijk niet hoelang hij er over doet om bij jou te komen, nouja beter laat dan nooit toch.
    wat heb je trouwens weer een mooi foto\'s gemaakt zeker van die wilde koala SUPER gewoon.
    nou ik stop weer ga lekker naar huis.
    wacht nog steeds op mijn kaartje hoor.

heel veel liefs en een hele dikke zoen ramona

ps: we missen je wel hoor het is best stil zonder jou.

• 10 Januari 2005 - 21:06

Tineke:

cor dat klinkt goed van die appeltaart mag je thuis ook doen voor een gratis overnachting.
    Wat een heerlijk weer daar ,heb je nog veel dieren gespot in tower hill.hoor weer van je kus

• 12 Januari 2005 - 17:22

Niske:

het klinkt nog allemaal supergaaf Cor. \'k zou zo een tijdje met je mee willen reizen. appeltaart bakken kan ik ook heel goed. moet je maar eens proberen als je weer thuis bent. Vanmiddag nog gezellig met je moeder gechat. die computer is toch een superapparaat hé? Rosalie gaat 3 febr. naar Aruba. 5 mnd. op stage! Wij gaan haar daar natuurlijk bezoeken. Zij heeft ook een website: www.rosalieindezon.waarbenjij.nu Komt je bekend voor hé? Kijk maar eens een keertje. Groetjes, Niske

• 13 Januari 2005 - 21:13

Els:

He Cor hoe is het met je Utrechtse reisgenoot? Weet hij wat Domtorentjes zijn? Ze staan klaar he als je terug komt, dat weet je, maar dat zal nog wel een tijdje duren.
    De groetjes,

• 14 Januari 2005 - 14:42

Rosalie:

Hoi Cor! Je vermaakt je dus wel, zo te horen. Australië lijkt me ook super zeg..! Maar ik ga eerst even de andere kant op. Heel veel plezier nog verder en je hoort (of leest) wel weer wat van mij. Groetjes!