Adelaide - Perth trip
Door: Cor Meijer
Blijf op de hoogte en volg Cor
31 Januari 2005 | Australië, Perth
We zijn vertrokken uit Adelaide en eerst naar de Flinder Ranges gereden. De eerste nacht op een gratis camping gestaan. We waren de enige en was geheel verlaten. De volgende dag doorgereden naar het plaatje Wilpena. Halvere kwamen we stil te staan met een overhitte motor. Gelukkig een klein boompje die ons schaduw gaf. Na advies van enkele Australiers die waren gestopt zijn we verder gereden. In de Flinder Ranges prachtige wandelingen gemaakt. St. Mary Peak beklommen, de hoogste berg van de Flinder Ranges. Super warm maar super gaaf.
Na de Flinder Ranges eerst de radiator laten maken in Port Augusta. We hebben deze nacht gekampeerd naast een 5 sterren camping. Natuurlijk wel gebruik gemaakt van het zwembad, douches, etc. :-)
Nadat de auto weer helemaal in orde was zijn we naar Streaky Bay gereden. Prachtige bay waar je goed kon wad lopen. Razor vissen waren hier te vinden, dit zijn soort oesters ofzo, heb eigenlijk geen idee. Maar in deze bay gewoon een leuk plekje gevonden waar we onze tent hebben opgezet. Natuurlijk ook nog andere bays in de omgeving bekeken.
Nu kwam het langste stuk ons te gemoet, de Nullarbor, en hele lange weg met gewoon niets. Oke, enkele lookouts met een prachtige rotskustlijn, maar als je om je heen kijkt.....niets. Na vele kilometers zijn we aangekomen bij de grens van West Australia. Als het fruit/groente werd hier in beslag genomen en de tijd ging 1:45 uur terug. Vervolgens verder gereden, na 200 km kwamen door nog een tijdgrens, en nogmaals 45 minuten terug in de tijd. Vervolgens draait een politie auto zich op en zet zijn zwaailicht aan..... wat hebben we verkeerd gedaan??? Nou gewoon niets, paspoort en alcohol controle en NO WORRIES.
Na ook een lange rit in West Australia zijn we in Norseman aangekomen, omdat de camping wederom te duur was zijn we naast de camping gaan kamperen. Omdat het al donker was hadden we onze tent per ongeluk op een mierennest gezet (alleen deze waren ze groot als spinnen). 's Avonds gebeten en toch maar gaan slapen, je kan toch niets anders. De volgende morgen zaten alle mieren rondom de binnentent. Met veel moeite alles ingepakt en nog enkele keren gebeten.
Nu gaan we opweg naar weer mooie NP en we gaan de Great Ocean Drive rijden. Prachtige kustlijnen en super blauw water en mooie stranden (zie foto). In NP Le Grand veel mooie foto's gemaakt en 's avonds met enkele Australiers UNO gespeeld. Ook natuurlijk de spannende verhalen uitgewisseld. De volgende dag hadden we in een NP gekookt en toen was er een ranger gekomen die daar helemaal niet zo blij mee was, vanwege het high danger brandgevaar, dit koste ons bijna 500 dollar boete. Op de camping waar we vanacht hebben geslapen, kregen we flinke korting als we niet gingen douchen, dus dan maar geen douche :-)
Na nog een stop in het Dolfin Discovery Center zijn we in Perth aangekomen !
31 Januari 2005 - 09:48
Tineke:
gaaf cor om de foto's tezien,ziet er weer goed uit.
Die wave rock is mooi zeg.
Blij dat je nog zo geniet, en nu op zoek naar een job.
We horen gauw weer van je knffl -
31 Januari 2005 - 10:03
Sander:
Zo te zien heb je je de afgelopen weken/maanden nog prima vermaakt! leuke foto's weer, laat nog eens wat van je horen.
grtz Sander -
31 Januari 2005 - 10:09
Anton En Annelies:
Hi COR. Zeg eenige fotos. Geniet er maar van en hopen ook dat je nu gouw wat werk vind. Veel plezier en tot hooren, DAAG -
31 Januari 2005 - 13:15
Judith (M):
Gaaf! En wat ben je bruin! *is jaloers*. Groetjes uit Groningen! -
31 Januari 2005 - 14:20
Niske:
prachtige foto's Cor dat is voor ons toch het mooiste om tezien van je website!! de wave rock is fantastisch zeg,niet te geloven haast dat zoiets bestaat. Rosalie vertrekt donderdag, leuk dat je ook op haar site had gereageerd, Leuk dat dit allemaal kan hé? Nog heel veel plezier Cor, geniet er nog lekker van. liefs Niske -
31 Januari 2005 - 14:56
Evelien:
Hey Corrie!
Alles goed nog steeds? hier wel hoor, alles gaat zo z'n gangetje! leuk te lezen dat je zo goedkoop steeds kan slapen in je tentje! En leuk die foto's te zien! En nu??? Op zoek naar werk zeker! Nou suc6!
Greetz evelien! -
31 Januari 2005 - 15:06
Evelien:
O die foto van die kangeroo, close-up! die is echt schattig! :) wat zijn het toch lieve beesies he! Ennuh ziet er echt cool uit die landschappen! ik begin al jarloers te worden!
greetz -
31 Januari 2005 - 15:58
Chris:
He Cor,
Zo te zien gaat het erg goed. Waarom succes met werk zoeken? DAT HOEF JIJ TOCH NIET!!!!!!!!
Veel plezier nog en laat de biertjes weer smaken in Perth.
Groetjes -
31 Januari 2005 - 17:41
Sietze En Grietha:
Hallo Cor
Mooi die natuurfoto's. Waverock is ook geweldig!
Afgelopen zaterdag hadden we een familiedag en daar zagen we al veel mooie foto's van je ouders. We worden steeds jaloerser. Niet echt hoor, maar het is allemaal wel heel erg mooi. Geniet er maar van.
Groeten, Grietha -
01 Februari 2005 - 01:50
Www.hildedownunder.nl:
Hey Cor!
Zo te leze vermaken je je wel! Ik zit momenteel in het super mooie Tasmanië!! Veel succes met je trip n wie weet komen we elkaar nog een keer tegen!xx -
02 Februari 2005 - 16:58
Jans En Renneke:
Ziet er allemaal super uit.
Genieten doe je wel zo te zien.
Groetjes Familie uit de Peel. -
04 Februari 2005 - 15:26
Lisette:
hai cor,
zo te lezen vermaak je je nog steeds.
maar nog bedankt voor je kaart.
leuk dat je er nog aan gedacht hebt.
groetjes -XXXXX- lisette -
06 Februari 2005 - 12:15
Ramona:
hai lieverd. alles goed met je wou ff wat goed nieuws door geven.
WIJ GAAN WEER TERUG NAAR BEVERWIJK.eindelijk we hebben een huisje gekocht en krijgen rond half maart de sleutel,kan niet wachten tot het zover is. nou veel plezier nog en je hoort me wel weer.
oja ben het met eef eens die closeup van die kangeroo is echt een plaatje.
veel liefs en kusjes van moontje -
07 Februari 2005 - 15:46
Judith:
Hey Cor,
Het is er allemaal goed uit. Je vermaakt je prima zo te zien. Nou geniet ervan!
Liefs Judith -
07 Februari 2005 - 18:33
Boudien:
Lieve Cor,
Je hebt het erg naar je zin kan ik zien! Geniet maar lekker. Leuk om je zo even te schrijven en te kunnen volgen waar je mee bezig bent. Prachtige foto's! Veel liefs en ik blijf je volgen! -
10 Februari 2005 - 09:08
Annemarie:
Hallo Cor, je ziet het, je kunt nog zo ver weg zijn maar ik weet je toch te vinden. Wat een mooie en leuke foto's, geniet ervan. groeten van Annemarie