Roadtrip to Darwin
Door: Cor Meijer
Blijf op de hoogte en volg Cor
06 April 2005 | Australië, Darwin
Zo maar weer eens een berichtje op mijn website. Zit momenteel in Darwin. 28 dagen gekampeerd achter elkaar en nu dan maar weer eens in een hostel.
In Exmouth een super gave party gehad. We hadden een note bij de supermarkt zien hangen en daar zijn we gewoon op af gegaan. Super gezellige avond met natuurlijk veel drank ;-)
Later zijn we ze nog weer tegen gekomen en hebben een heerlijke BBQ gehad. Ook nog met Cade wezen speervissen, super moeilijk maar gave ervaring.
Vanuit Exmouth laat vertrokken omdat we nog op iemand moesten wachten. Daarna nog een flink stuk gereden richting Karijini NP. Op onze weg stond er een dikke koe op de weg die niet meer te ontwijken was. Boem...zo daar sta je dan in de middel of now where. Maar goed na steun bij elkaar te hebben gezocht, komt er na enkele uren een paar aboriginals langs die ons wel naar Parabadoo het eerst volgende plaatsje wilt brengen.
's Morgens vele inwoners langs gehad die ons douches, accomodatie aanboden. Zelfs de politie wilde ons wel naar Tom Price brengen 100km verder op. De mechanic verklaarde de auto total loss.
Met een lokal mee gegaan en omdat huren geen optie was (zo duur) opzoek naar een andere auto. Uiteindelijk een auto voor een doos chocolade gekregen, gewoon niet te geloven. Oja, natuurlijk niet vergeten te vertellen over de onwijs gave tijd bij de familie die ons had opgevangen.
Maar goed na dit avontuur ging onze reis verder naar het prachtige Karijini NP. Onwijs mooie wandelingen, pools tussen de rotsen waar je heerlijk kon zwemmen, super gevaarlijke klims over de rotsen, onwijs gaaf !!
Na Karijini via Port Hedland doorgereden naar Broome, hier een sunset kamelentocht gedaan op het strand. Ook een super gezellige BBQ gehouden en gewoon in het park geslapen, uiteraart kwam natuurlijk de ranger om ons weg te sturen (wel in de morgen zo onze nacht zat er op).
Na gerelaxed te hebben in Broome zijn we doorgereden opweg naar Darwin.
Weer super veel mooie NP's gezien en natuurlijk een krokodillenfarm bekeken. Mosquito's zijn opgedoken en hebben ons al flink gestoken, hoort bij het Tropische klimaat. De highlights zijn Geike Gorge, Lake Argyle, Katherine NP, Litchfield NP en Bungle Bungles even apart noemen, want hier hebben we een helicoptervlucht overheen gemaakt, ja een super ervaring en onwijs cool !!
Zo dit was het wel weer even.....
Toevoeging:
Voor de mensen die veel foto's willen bekijken kan dat op www.stijninaustralie.info
Met deze backpacker reis ik nog al een lange tijd samen. Mijn camera is overleden dus ga een nieuwe aanschaffen en dan komen er weer nieuwe foto's op mijn site.
06 April 2005 - 07:51
Judith (M):
Hoi! Ik vroeg me net af of je nog leefde, want al lang niets gehoord, maar ben blij dat alles nog goed gaat! (ondanks de total losse auto!!) Ik zie aan je taalfoutjes wel dat je aan het verengelsen bent, hihi!
Have fun verder!!! Groetjes uit Groningen! -
06 April 2005 - 08:01
Wytze:
Hallo lieve Cor
Het doet me goed weer wat van je te horen. De bewoonde wereld na zo'n tijd zal ook wel weer plezierig zijn. We zien er weer naar uit je aan de telefoon te hebben.Hier alles goed.
groetjes
papa -
06 April 2005 - 16:31
Willem En Jannie:
We hoorden al van je ongeluk en de engeltjes die op je schouders zaten. Gelukkig is alles goed afgelopen. En waar gaat de reis nog helemaal heen? We hebben geen idee meer hoever je Australië rond bent inmiddels. Het wordt zeker ook weer tijd om te werken. Je ziet het we volgen je met veel plezier.
liefs uit Emmen -
07 April 2005 - 13:06
Tineke:
lieve cor.klinkt allemaal weer goed .
je merkt wel dat de fam het kaartje niet bekijkt ,daarop kunnen ze zien waar je zit en wat je hebt gedaan (jannie tip)hoop dat je het weekend even belt,heeft de auto het goed gehouden?
chris en judith gaan volgende week over na hun nieuwe nestje, wordt heel mooi en gezellig,maarja je moet nog even wachten om het te bekijken.
adres van c en j is prisma 38 1704zh hhw.
nog veel plezier knffl -
08 April 2005 - 19:26
Ank:
Wow, wel een heftig avontuur! maar wel gaaf dat je dan zo geholpen wordt door iedereen! Have fun! -
09 April 2005 - 11:58
Jean-paul:
ha die cor. -
09 April 2005 - 12:01
Jean-paul:
ha die cor hoe krijg je het toch elke keer weer voor elkaar? een koe zie je toch wel staan of had je gewoon trek in een stukje vlees ? hahahaha ik bel je binnenkort wel ff op praat wat makkelijker groetjes jean-paul en natasja -
10 April 2005 - 14:25
Roely:
Hoi Cor,
Wat een bof dat zoveel mensen jullie en helpen en voor een zeer goede prij een auto geven. Een cadeau dus! Zo kan je reis in Australie niet meer stuk. Het zit ook heerlijk mee. Behalve je camera dus. Maar misschien gaat dat ook wel voor een appel en ei daar. Kom je nog wel terug? Als ik het zo lees is het daar wel erg goed leven!!! ik volg je op de voet een kus en tot de volgende keer Roely -
10 April 2005 - 19:26
Niske:
hallo Cor,
ben zojuist terug uit ARUBA!!! wat ook onwijs gaaf was. 'k Heb zo zin om nu richting Australië te vertrekken. Ben helemaal in de stemming en de warmte bevalt me ook prima. Gewoon lekker genieten van het leven zonder al die belachelijke regel- en wetgeving hier in Nederland. Tjonge wat doe ik hier nog. Cor geniet er zolang mogelijk van het is toch prachtig dat je dit gewoon lekker kan doen! Liefs, ayo Niske -
11 April 2005 - 08:05
Annemarie:
groeten en geniet verder -
12 April 2005 - 07:14
Ank:
Hey Cor,
op die foto's (heb ff op die andere site gekeken) wie is dat mooie blondje meisje waar jij de hele tijd een arm om heen hebt geslagen???? Iets dat wij niet mogen weten????? :)